Book avtale - samtale
Digitalt oppslagsverk

Hvordan du får tilbake Facebook kontoen din!

Feb 14, 2024
SUSPANDERT KONTO

Du har en privat profil og en Facebook side.

Jippi! 

Endelig har jeg fått tilbake Facebook profilen min igjen! Etter over 1,5 måned nede. Jeg ble hacket på e-post 7 januar i år. Svindleren gav seg ut for å være Facebook Meta. Jeg klikket på lenken og vipps ble jeg svindlet på annonsekontoen og suspendert fra Facebook. Pass på at du aldri klikker på lenker i eposter før du er helt sikker på at den er fra riktig avsender. Slik som denne som ikke har facebook.com på slutten av epost adressen. OBS! Du trenger ikke klikke på den ([email protected] )

Slik så e posten ut:

Jeg venter fortsatt på å få tilbake Facebook siden min «Regnskapsoptimisten». Det er ikke 100% sikkert at det skjer, fordi Facebook siden er tatt over av svindleren som har gjort seg til administrator og jeg har fått begrenset tilgang. Da er det opp til Facebook å hjelpe meg. Facebook mener jeg skal betale utestående beløp på annonsekontoen min som svindleren har forårsaket. Det er en krevende situasjon som jeg ikke unner noen. Derfor laget jeg denne bloggen til deg kjære bedriftseier.

Selvfølgelig er dette skikkelig krise for businessen min! Når slikt skjer er det viktig å ikke la seg overmanne av frustrasjon, men ha hodet kaldt og forsøke å gjøre det du kan for å få tilbake kontoene. Jeg er ikke den eneste som opplever dette. Det er tusenvis av bedriftseiere som opplever å miste hele businessen sin på Facebook fordi de blir hacket via e poster, Messenger eller via Facebook sine egne sider. Det er ikke enkelt å kommunisere med Facebook heller.

Facebook har et hav av lenker de henviser til, og det er forskjellige steder du skal sende inn informasjonen din ut fra hva som har skjedd og hvilke kontoer som er berørt. Det kan være via Instagram Meta verifisering, Facebook privat konto, Facebook siden, annonsekontoen, eller via Facebook Meta support.

Er du hacket er det ikke sikket at du kommer gjennom fra noen lenker, fordi du ganske enkelt ikke får logget inn på Facebook for å rapportere om problemet. Du har dermed ikke tilgang til Facebook Support. Jeg forsøkte flere metoder før jeg fant ut at jeg hadde en verifisert Instagram konto der jeg fikk sendt en melding på engelsk. Det er veldig viktig å skrive engelsk til Facebook.

Hva kan jeg gjøre dersom jeg ikke har tilgang til Facebook Business Support

For de som ikke har mulighet til å bruke business support chatten kan du prøve å sende e-post. 

OBS! Husk å alltid skriv på engelsk dersom du ønsker hjelp fra Facebook kundesupport. Legg med ID’en på siden dersom du finner den og bilder av feilmeldingene som dukker opp.

Dersom du har en deaktivert eller hacket konto, eller du må resette passordet kan du prøve denne mailen her: [email protected]

Dersom innhold har blitt blokkert eller kontoen din har blitt suspendert kan du prøve denne e-posten: [email protected]

Dersom du ikke får logget inn på Facebook kan du prøve å fylle ut dette kontaktskjemaet på engelsk   LENKE

Hvordan du kan løse dette med business-side

I mitt tilfelle hvor siden min https://www.facebook.com/regnskapsoptimisten/er en business-side, så klarte jeg å logge inn på Meta annonsekonto, fordi jeg tidligere hadde hatt annonser som jeg hadde betalt for. Da er det lettere å komme i kontakt med kundesupport hos Facebook. 

Jeg startet med å finne side ID’en til business siden min. Denne finner du ved å være innlogget på din private Facebook profil og deretter:

  1. Klikke på denne lenken for å starte en support sak LENKE
  2. Trykk på «Innstillinger» Tannhjulet i menyen nede til venstre
  3. Trykk på «Annonseinnstillinger» i den neste menyen – se bilder under. Du velger den annonsekontoen som er knyttet opp mot business siden din. Så får du kanskje opp at du ikke har tilgang, og da velger å logge inn med 2 trinns godkjenning.
  4. Du vil nå få opp navnet og siden-ID din opp i midten av skjermen
  5. Velg der etter i venstre menyfelt brukere og personer. Som du ser på mitt nederste bilde er det en ukjent epost som har full kontroll og jeg har kun delvis kontroll.
  6. Trykk der det står hjelp når du står inne på siden i listen (pass på at det er samme ID som du fant ovenfor)
  7. Trykket på saken som lignet mest på mitt problem «Siden min er ikke publisert lenger»
  8. Skrev inn info rundt saken på engelsk.
  9. (Jeg skrev på engelsk for at kundesupport skulle forstå det jeg skrev. Selv om all informasjon rundt står på norsk så vil personen som hjelper deg mest sannsynlig ikke kunne forstå norsk.)
  10. OBS! Det kan ta flere dager før du får svar fra support. Tar det for lang tid forsøk send e post til [email protected]

Jeg venter fortsatt og håper på en god løsning. Lykke til du også!

Bilder : 

 

 

 

 

 

FÅ ORDEN PÅ REGNSKAPET

Få en gratis kartleggingssamtale

Uansett om du er helt ny når det kommer til regnskapsføring eller du har holdt på en stund og sett deg lei (eller kanskje rotet i regnskapet) så kan det være godt med hjelp fra en fagperson. I samtalen kartlegger vi ditt behov og ser på hvilke muligheter som finnes for samarbeid for å gjøre at arbeidet med ditt samarbeid går så lett som mulig framover. Samtalen foregår på Zoom og du booker tid når det passer for deg

Gratis kartleggingsamtale

Hold kontakten og få med deg nyheter og oppdateringer!

Bli med på vår e-postliste for å motta siste nytt og oppdateringer fra teamet vårt. Ikke bekymre deg, informasjonen din vil ikke bli delt.

Vi spammer aldri. Vi vil aldri selge informasjonen din, uansett grunn.